Sógép

Számomra is teljesen váratlan módon, egy sógép miatt kaptam tervezési megbízást. Kiderült, hogy a sógép egy sószobában van, a sószoba pedig egy szépségszalon kedvelt helyisége, ahova azért ülnek be a vendégek, hogy a sós levegő segítségével tisztuljanak a pórusaik, a légútjaik.

A sógép sajnos nem működött megfelelően, pedig a szépségszalon tulajdonosa – állítása szerint – az országban elsőként telepített a szalonjába ilyen típusú, komplex, mobil, sós levegőt előállító berendezést, amely az orvosok szerint az allergiás tünetek visszaszorítását is elősegíti. A berendezés elhelyezésének azonban megvannak a pontos szabályai.

Bár tetszés szerint elhelyezhető, de csak feltételekkel. Az már nem mindegy, hogy a géptől milyen távol van a tengeri levegő sótartalmának az érzékelője, valamint a helyiség szellőző nyílása (amely egyébként egy szabadba kivezetett cső, belső, mennyezeti végénél szellőző ráccsal ellátva).

A szépségszalon gazdája vitába keveredett a sógép gyártójával, szerinte a gép annak ellenére sem működött megfelelően, hogy az elhelyezésénél pontosan követte a gyártói utasításokat. Ezért garanciális gépcserét kért, ám annak jogosságát a gyártó vitatta, mondván, hogy a készüléket nem helyezték el megfelelően.

Így kaptam megbízást arra, hogy mérjem fel a sószobát és a sógép, az érzékelő és a szellőző nyílás pontos helyét. Az alaprajzon és a falnézeten ezért – a szokásostól eltérő módon – a térbeli távolságokat (a kihúzott képzeletbeli egyeneseket) is jelöltem, mintha csak egy akvárium lakberendezési tervét készíteném. Bár ezeket mérőszaggal (vagy “collstokkal”!) elég kacifántos dolog egyedül kimérni, de az általam használt lézeres távolságmérővel szerencsére mindössze néhány pillanat. Remélem, rajzaimnak hasznát veszi a szalon és nemsokára zavartalanul folytatódhat a sógazdag kúra és szépítés. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

Create your website at WordPress.com
Kezdjük el
%d blogger ezt szereti: