Mah Jong

Ha Mah Jong, akkor Roche Bobois és az örökzöld (pardonnez-mois: örök tarka) moduláris szófa, még Bolognában is.

Az első európai egyetem székhelyén járva nem álltuk meg, hogy be ne nézzünk az 1950-ben alapított párizsi bútorgyártó cég helyi üzletébe. A katakombára emlékeztető, szinteltolásos belső egyébként középkori falmaradványokat is rejt. Sőt, föld alatti kút is található benne és egy római út maradványa is, ennek közelében helyezték el a cég három ikonikus designerének a portréját.

A francia Cédric Ragot a kozmetikai cikkek csomagolásától az elektronikai termékeken át a fém-üveg asztalokig és az újabban hódító, átlátszó műanyag székekig sok mindent tervezett, többször a Bauhaus hagyományait is követve. A Belgrádban született, de leginkább Franciaországban élő Sacha Lakic hosszabb ideig egy francia autógyár vezető belső tervezőjeként dolgozott, majd elcsábította az egyik híres japán motorkerékpár gyártó. A Roche Bobois leginkább gömbölyded, puha sziklákra emlékeztető díványait és foteleit promotálja.

A francia családi vállalkozás leghíresebb tervezője azonban a számtalan díjjal kitüntetett, és immár kilenc éve halott Hans Hopfer. A Buenos Aires, Nürnberg és Párizs között ingázó német festő és designer 1971-ben alkotta meg az első moduláris, szabadon alakítható és átrendezhető szófát, amelyet a Roche Bobois később Mah Jong néven dobott piacra. A tarka matracokat egyébként kézzel készítik Olaszországban. A sikerszéria annyira töretlen, hogy a bolognai bolt bejárata így 47 év elteltével, ma is egy Mah Jong garnitúrával berendezett enteriőrbe nyílik, és a cég az egyedi tervezéshez már mobil applikációkat is megjelentetett.

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Create a website or blog at WordPress.com , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

Design a site like this with WordPress.com
Kezdjük el